Zorg voor een betere beleving op jouw website

Home » Cases/Blog » Zorg voor een betere beleving op jouw website

Dat kan je met API’s. Maar wat is dat? Het klinkt ingewikkeld. API staat voor Application Programming Interface. Het is een kader van afspraken waardoor verschillende computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren. Concreet verstuurt een API data op verzoek. Die verzoeken kunnen gewoon via de browser verlopen. Het antwoord dat de API op dit verzoek stuurt is in een bepaalde taal. Die taal kan een object zijn dat data bevat of een reeks data zijn.

Nu weten we wat een API is, maar wat kan je er allemaal mee doen? We lijsten enkele leuke API’s voor jou op.

Bezoekers op de hoogte houden

Push API

Als jouw website heel wat volgers heeft, wil je hen misschien op de hoogte houden met de laatste nieuwtjes. Dan is de Push API een echte must have. Deze API stuurt notificaties (zoals de typische meldingen op jouw smartphone) naar het toestel van de gebruiker. Zo is de gebruiker altijd op de hoogte van de laatste updates.

Inspelen op de batterij van de gebruiker

Battery API

Als je batterij bijna leeg is, zou het zonden zijn dat één websitebezoek ervoor zorgt dat het je laatste is. Er bestaan API’s die kunnen inspelen op de batterijstatus van de gebruikers. Zo kan je bijvoorbeeld wanneer het toestel van de gebruiker bijna leeg is, video’s verbergen en enkel de belangrijkste inhoud van de website tonen. Of wanneer een bezoeker een formulier invult, kunnen de velden automatisch de inhoud opslaan. Interesse in deze API? Check dan zeker Battery API.

Wijs de weg

Geolocation API

In deze moderne tijd hebben mensen altijd een GPS bij. Maar wanneer de GPS zijn taak heeft volbracht en iemand op jouw parking staat, hoeft deze persoon niet langer de routebeschrijving te zien. Hiervoor kan je de Geolocation API gebruiken. Het toont informatie en routes die jouw bezoeker op dat moment echt nodig heeft. Bijvoorbeeld de weg naar de ingang of een bepaalde vergaderzaal. Het is ook handig om de weg te wijzen naar een ticketautomaat in een bioscoop. Het heeft tal van mogelijkheden.

Traag netwerk? Beperk de informatie

Network API

Hiervoor gebruik je Network API. Deze API gaat op zoek naar de beschikbare informatie over het netwerk van jouw gebruikers. Zo kan je de content optimaliseren op basis van de sterkte van het signaal of de kwaliteit van het netwerk. Als jouw website leuke effectjes heeft met veel afbeeldingen, kan je best deze bij een tragere verbinding achterwegen laten. Anders duurt het langer voor de gebruiker de informatie vindt die hij zoekt en haakt hij sneller af.

Er zijn natuurlijk veel meer leuke en handige API’s. Maar deze geven toch een extra feeling aan jouw website. Want ja, we willen natuurlijk dat elke gebruiker een top ervaring heeft op onze website of app.

Solliciteren bij Bitconsult?

Interesse in een vacature of de dotNET Academy? Laat ons kennismaken! Neem contact op met HR Manager Jos Verstappen en hij helpt jou graag verder.

Commerciële vragen?

Heb je vragen of zou je over bepaalde dingen nog wat meer informatie willen over bijvoorbeeld IT detachering? Twijfel dan niet en geef Sales Director Ive Verstappen een seintje. Hij beantwoordt al jouw vragen!

Cases / Blog

Dagdagelijkse producten verbonden met het internet

Internet of Things, ja, het is de realiteit. IoT is het verbinden…

De voordelen van consultancy

Iedereen heeft een eigen mening over consultancy. Je bent er voor of…