Dagdagelijkse producten verbonden met het internet

Home » Cases/Blog » Dagdagelijkse producten verbonden met het internet

Internet of Things, ja, het is de realiteit. IoT is het verbinden van tal van voorwerpen met elkaar en met het internet. Zelfs de meest onverwachte voorwerpen worden verbonden met het internet.

De slimme autoband

Slimme banden Michelin

Michelin is bezig om zijn banden te verbinden en te identificeren via “Radio-Frequency Identification”. Waarom is dit nuttig? Om bijvoorbeeld de druk van de banden in de gaten te houden, banden niet vroegtijdig te vervangen en om ongevallen te vermijden door slecht onderhouden banden.

De slimme vuilbak

Ja, het is een slimme vuilbak. Al gaat het niet om de vuilbak zelf bij de ‘GeniCan’, maar om een klein kastje dat aan de vuilbak wordt vastgemaakt. Dit om jouw boodschappen te vereenvoudigen. Door de barcodes te scannen van de producten die u weggooit of de naam luidop te zeggen, stuurt de GeniCan via de wifi deze informatie naar de applicatie die het product toevoegt aan het boodschappenlijstje op je smartphone.

De slimme badkuip

Als je graag een bad neemt met water op een bepaalde temperatuur, zal dit bad je daarmee helpen. Dat met een applicatie die je bij deze badkuip krijgt. Je kan ook instellen dat je verwittigd wordt wanneer de badkuip vol is. Dat is pas echte luxe.

De slimme lamp

Slimme lampen Philips

Philips heeft een slimme lamp op de markt gebracht. Met het intelligente Hue verlichtingssysteem kan je de verlichting vanop afstand programmeren en besturen. Niet enkel de intensiteit, maar ook de kleuren. Ook zouden de lampen jouw aanwezigheid kunnen faken terwijl jij op vakantie bent. Zo kunnen de lampen beginnen flikkeren of zelfs inbrekers verblinden. Als dat geen goede beveiliging is?

Er zijn nog veel andere voorwerpen die verbonden zijn met het internet. En in de toekomst zullen het er alleen nog maar meer worden.

Ben jij klaar voor deze digitale toekomst?

Solliciteren bij Bitconsult?

Interesse in een vacature of de dotNET Academy? Laat ons kennismaken! Neem contact op met HR Manager Jos Verstappen en hij helpt jou graag verder.

Commerciële vragen?

Heb je vragen of zou je over bepaalde dingen nog wat meer informatie willen over bijvoorbeeld IT detachering? Twijfel dan niet en geef Sales Director Ive Verstappen een seintje. Hij beantwoordt al jouw vragen!

Cases / Blog

Dagdagelijkse producten verbonden met het internet

Internet of Things, ja, het is de realiteit. IoT is het verbinden…

De voordelen van consultancy

Iedereen heeft een eigen mening over consultancy. Je bent er voor of…