Http of https?

Home » Cases/Blog » Http of https?

Een tijdje geleden begon elke url nog met http. Https was enkel voor sites die extra beveiliging nodig hadden. Dat is intussen veranderd, wij raden jou aan om altijd voor https te kiezen. Waarom zou je het niet doen?

Wat is het?

HTTP (HyperText Transfer Protocol) wordt gebruikt om informatie uit te wisselen tussen browser en server. HTTPS doet hetzelfde met extra beveiliging, met de s van security. Bij HTTPS zijn data en gegevens, die uitgewisseld worden tussen bezoeker en een website, versleuteld. Dat houdt in dat de gegevens onherkenbaar worden. Vervolgens wordt het weer omgezet nadat deze bij de bestemming zijn aangekomen. Bijvoorbeeld na het invullen en verzenden van een web formulier.

Waarom zou jij overschakelen naar https?

Dat is simpel! Gebruikers verwachten gewoon dat al hun gegevens veilig zijn. Niet enkel hun bankverrichtingen maar ook minder gevoelige informatie.

Betere beveiliging

Nogmaals, dit is belangrijk! Onder gegevensverzending valt alles wat via invoervelden op websites wordt verstuurd. Online geld overschrijven, persoonlijke gegevens invullen of je aanmelden voor een nieuwsbrief. Daarnaast weten we bij https zeker dat de informatie die wordt teruggezonden van de website naar de gebruiker echt van de website komt. Er is niet mee gesjoemeld. Dat is dus ook veel minder aantrekkelijk voor hackers.

Vertrouwen

Bezoekers van jouw website zullen veel meer vertrouwen hebben als ze ‘https://’ in het groen zien staan met het woord ‘Veilig’ naast. Dit herinnert de bezoekers eraan dat de verbinding tussen bezoeker en website is versleuteld.

Website veilig

Dit geeft ook een professioneler en veiliger gevoel tijdens het surfen en bezoekers zullen zich sneller op hun gemak voelen. Hoe meer bezoekers zich op hun gemak voelen, hoe groter de kans dat ze gaan converteren. (Daar is elk bedrijf blij mee)

Ranking in Google

Google heeft aangegeven dat een https-verbinding ook een factor is om hoger te ranken in de zoekresultaten. Dit wil zeggen dat jouw website dus hoger zal ranken in Google. Het draagt bij aan een betere vindbaarheid, maar je zal nog geen grote verschillen zien als je net bent overgestapt van http. In de toekomst kan Google natuurlijk nog heel wat veranderen in de factoren van de ranking.

Ranking Google

Google Chrome doet zijn werk

Is jouw website niet veilig? Dan zal Google Chrome de bezoekers waarschuwen. Sinds enkele maanden geeft Google een waarschuwingsmelding op http verbindingen. Het kan zelfs gebruikers weerhouden om persoonlijke gegevens in te vullen. Dat is slecht voor het bedrijf natuurlijk.

De boodschap is simpel: als je het nu nog niet gedaan hebt, schakel dan snel over naar https.

Solliciteren bij Bitconsult?

Interesse in een vacature of de dotNET Academy? Laat ons kennismaken! Neem contact op met HR Manager Jos Verstappen en hij helpt jou graag verder.

Commerciële vragen?

Heb je vragen of zou je over bepaalde dingen nog wat meer informatie willen over bijvoorbeeld IT detachering? Twijfel dan niet en geef Sales Director Ive Verstappen een seintje. Hij beantwoordt al jouw vragen!

Cases / Blog

Dagdagelijkse producten verbonden met het internet

Internet of Things, ja, het is de realiteit. IoT is het verbinden…

De voordelen van consultancy

Iedereen heeft een eigen mening over consultancy. Je bent er voor of…