Het draait allemaal om privacy. Ben jij goed beschermd? Voorkom dat het internet alles van je weet met onderstaande tips.
Bedenk een sterk wachtwoord
Een sterk wachtwoord is absoluut noodzakelijk op het internet. Toch nemen we er niet altijd de voldoende tijd voor. Hoe ziet een sterk wachtwoord eruit?
Kleine letters, kapitalen, cijfers en speciale tekens (als de website het allemaal toelaat natuurlijk). Als je een heel moeilijk wachtwoord hebt, ben je goed bezig! Maar kan je dat ook onthouden? Hier zijn enkele tips om sterke wachtwoorden te onthouden.

Acroniemen for the win
Verzin een makkelijke zin en gebruik alleen de eerste letters van de woorden voor je wachtwoord. Wissel ook onderling af van grote en kleine letters.
Voorbeeld: ‘Ik ga altijd naar zee met de trein’ wordt ‘iGanZmdT’. Wie zou dat nu raden?
Elke letter een beetje naar rechts
Bedenk een makkelijk woord en tik de toetsen in die rechts van elke letter staan. Wissel ook hier tussen kleine en grote letters.
Voorbeeld: ‘Paddenstoel’ wordt ‘^Zffr,dYpRm’
Vergeet al die klinkers
Kies een zin en typ enkel de medeklinkers. Een beetje afwisselen tussen grote en kleine letters en je wachtwoord is ijzersterk.
Voorbeeld: ‘Ik ga altijd naar zee met de trein’ wordt ‘kGLtdNrzMtdtRn’
Wees voorzichtig met openbare wifinetwerken
Het is belangrijk dat jouw wifinetwerk thuis heel goed beveiligd is. Gebruik de tips hierboven om een sterk wachtwoord te voorzien. Wanneer je zelf op een openbaar wifinetwerk zit, moet je extra aan je veiligheid denken. Laat geen belangrijke en persoonlijke gegevens achter.

Wis je geschiedenis
Je browser houdt bij wat jij online doet en zelfs wanneer je die dingen doet. Dat lijkt misschien handig, maar het is een hele privacy schending. De geschiedenis is makkelijk te verwijderen. Doe dit zeker wanneer je gebruik maakt van een openbare computer.
Update regelmatig
Oudere versies van programma’s zijn kwetsbaarder voor virussen dan wanneer ze helemaal up to date zijn. Dit is omdat de makers van de systemen er alles aan doen om het veiliger en beter te maken. Dank u wel, makers! Daarbovenop maken virussen vaak gebruik van verouderde programma’s om op een toestel binnen te dringen. Updaten is dus de boodschap. Pluspunt: elke nieuwe update neemt nieuwe functionaliteiten met zich mee.
Heb je nog bijkomstige vragen? Contacteer ons voor meer info!